Edelstenen

Edelstenen zijn tijdloos en worden altijd gewaardeerd

Ze zijn prachtig en decoratief en geven een bijzondere sfeer en hebben allemaal hun eigen werking. Pure artikelen met een natuurlijke oorsprong, die op een humane en milieuvriendelijke manier zijn verkregen.

We hebben bijvoorbeeld een grote collectie amethist geodes, van hele grote, van meer dan 65 kilo, tot hele kleine van minder dan 2 kilo.
Amethist is een kwarts die varieert in kleur van lila tot donker paars. De kleur ontstaat door het in meer of mindere mate aanwezig zijn van ijzer en mangaan. Onze geodes komen uit Brazilië, de kleinere stukken komen uit Uruguay. De Uruguay amethist is extra bijzonder omdat deze vrij zeldzaam is en van zeer hoog kwaliteit. Uruguay amethist heeft dieppaarse en wat kleinere kristallen dan de amethist uit Brazilië.
Amethist was bij de Egyptenaren, de Etrusken en de Romeinen al bekend. Plinius de Oudere, een Romeinse schrijver/wetenschapper (23-79) schreef over de helende werking van stenen. Hij adviseerde het gebruik van amethist bij het drinken van alcohol. Dronkenschap zou voorkomen worden door een amethist onder de tong te stoppen. Amethist zou bovendien beschermen tegen het boze oog en hekserij.
In de Middeleeuwen werd de amethist in Europa ook erg gewaardeerd. Hij werd bisschopssteen genoemd omdat het destijds een geliefde edelsteen was van bisschoppen. De steen zou magische krachten bezitten.
De sjamanen in Finland gebruikten een zogenaamde sjamanensteen als hulp bij meditatie. Zo’n sjamanensteen is een driekleurige steen met amethist, sneeuwkwarts en rookkwarts.
Tijdens de Jugendstil en de Art Nouveau (begin 20ste eeuw) werden prachtige sieraden gemaakt van amethist. De beroemde Russische goudsmid Peter Carl Fabergé (1846-1920) gebruikte vaak amethist in zijn met juwelen bezette eieren en zijn sieraden.
Amethisten werden ook vaak gebruikt in staatsjuwelen, zoals de scepters van Catharina de Grote en de Britse Kroon.

Verder hebben we een prachtige collectie bergkristal-geodes.
Bergkristal is de meest voorkomende kwartsvorm en varieert van kristalhelder tot aan wit.
Een bergkristal-geode is een gasblaas in lava die gevuld is met kwarts. Het hart bevat vaak bergkristal.
Laat je een bergkristal liggen, dan kun je hem in de loop van de tijd zien groeien. Lucht bevat namelijk zeer fijngemalen kwartsdeeltjes, die neerslaan op het kristal.
Je bent van harte welkom in onze winkel of kijk in onze webshop!

Een greep uit onze collectie edelstenen